Zihinsel engeliler, otizm, down sendromu, dil ve konuşma terapisi, fizyoterapi, özel öğrenme güçlüğü, duyu bütünleme, ergoterapi, oyun terapisi, aile danışmanlığı, çocuk gelişim testleri, dikkat testi alanlarında hizmet vermekteyiz.

Öğrencimiz okula giderken aynı zamanda özel eğitime devam edebilir,yönetmelik gereği özel eğitime geldiği zamanlarda okulunuzdan izinli sayılmaktasınız.

182’yi arayarak veya www.mhrs.com.tr adresinden sağlık raporu çıkartmak istiyorum diyerek randevu almanız gerekmektedir.

Raporlar sürekli ya da belirli süreli olarak çıkmaktadır. Belirli süreli olan raporlarda süre bitiminde rapor yenilenmelidir. Süre bitene kadar rapor yenilenmesi yapılmamaktadır.

Evet vardır. Aileler itirazlarını il sağlık müdürlüğüne yaparlar, ikinci raporunda aynı çıkması halinde il sağlık müdürlüğü bireyi hakem hastaneye gönderir.

Hayır ücret ödemesi yapılmamaktadır.

Yönetmelik gereği başvurudan itibaren 20 gün içerisinde rapor teslim edilmektedir.

Engelli sağlık kurulu raporu çıktıktan sonra aile ikametgâhının bulunduğu, eğer okul kaydı varsa okulun bağlı olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne (RAM) başvurmalıdır. Buradan alınacak Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden destek eğitimi almaya başlayabilir. RAM raporları 1 ya da 2 yıllık verilmektedir. Rapor 2 yıllık çıkmış ise 1. yılın sonunda değerlendirme yapılmaktadır. Rapor süresi bitiminde kurul kararıyla her yıl için yenileme yapılmaktadır.
Hastane raporunun süresi bitmeden aile RAM’a başvurursa RAM raporu yenilenmektedir.

Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu’nun bir üyesi de ailedir. Ailenin itiraz etme hakkı bulunmaktadır.